Υπενθύμιση για την επικαιροποίηση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος

Μετά από ερωτήματα πολλών προπονητών – μελών του ΣΕΠΥ , ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Υδατοσφαίρισης υπενθυμίζει στα μέλη του τις τροποποιήσεις σε κάποιες διατάξεις του αθλητικού νόμου. Ιδίως για τις επικαιροποιήσεις που πρέπει να γίνονται στο αντίγραφο ποινικού μητρώου και τις ιατρικές γνωματεύσεις παθολόγου, ακτινολόγου και ψυχιάτρου, ανά πέντε (5) έτη από την ημερομηνία εγγραφής τους.

Η διαδικασία μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά, πατώντας ΕΔΩ.

Μετά από σχετική ερώτηση του ΣΕΠΥ προς τη Γ.Γ.Α., δόθηκε επισήμανση πως -από την άλλη- ΔΕΝ χρειάζεται επικαιροποίηση του πιστοποιητικού γνώσης πρώτων βοηθειών.

Αναλυτικά η ενημέρωση:

Σύμφωνα με τον νέο νόμο 4908/2022 (ΦΕΚ 52/Α/11.3.2022), μέσω του οποίου τροποποιούνται οι διατάξεις του άρθρου 31 και 31 Α του αθλητικού νόμου 2725/1999, σας ενημερώνουμε ότι:

α) Όλοι οι προπονητές, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο προπονητών που τηρείται στη Γ.Γ.Α, οφείλουν να επικαιροποιούν:

I. το αντίγραφο ποινικού μητρώου και
II. τις ιατρικές γνωματεύσεις παθολόγου, ακτινολόγου και ψυχιάτρου, ανά πέντε (5) έτη από την ημερομηνία εγγραφής τους.

Ο προπονητής, ο οποίος δεν προχωρήσει στην παραπάνω διαδικασία επικαιροποίησης, διαγράφεται αυτοδικαίως από το μητρώο προπονητών και επανεγγράφεται υποβάλλοντας το σύνολο των απαραίτητων δικαιολογητικών για την αναγγελία άσκησης επαγγέλματος προπονητή.

Οι προπονητές για τους οποίους έχουν παρέλθει ήδη πέντε (5) έτη από την ημερομηνία εγγραφής τους στο μητρώο προπονητών, οφείλουν να επικαιροποιήσουν τα παραπάνω απαιτούμενα δικαιολογητικά έως την 31η.12.2022.

β) Η ισχύς της παρ. 4 του άρθρου 31 του ν. 2725/1999, ως προς την υποχρέωση απασχόλησης προπονητή και της παρ. 2 του άρθρου 31 Α του ν. 2725/1999, ως προς την απασχόληση προπονητή αναλόγως του επιπέδου άδειας άσκησης επαγγέλματος, αρχίζει από την 1η.7.2024.

γ) Στο δίπλωμα εκπαίδευσης ή πιστοποιητικό πρώτων βοηθειών, που κατατίθεται ως δικαιολογητικό για την αναγγελία άσκησης επαγγέλματος προπονητή, θα πρέπει να προκύπτει κατ’ ελάχιστον η εκπαίδευση σε πρόγραμμα καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης και χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.