Είμαστε μαζί με την Σοφία (και κάθε Σοφία) !

Με αφορμή τη διαδικτυακή ημερίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού σε συνεργασία με το συμβούλιο της Ευρώπης και τις εξελίξεις που πυροδότησε η αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου, θεωρούμε υποχρέωσή μας να ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ μαζί με όλες τις υπόλοιπες υγιείς  φωνές.  Δεν είναι υποχρέωση μόνο της οικογένειας του αθλητισμού, αλλά και όλων των φορέων της κοινωνίας .

Οι μεγάλοι αθλητές, συνήθως είναι και σπουδαίες προσωπικότητες. Έτσι και η Σοφία, όρθωσε το ανάστημά της, πάλεψε με τους δικούς της ‛‛δράκους” και δίδαξε σε όλους τι πρέπει να κάνουν Μίλησε, Σπάσε τη Σιωπή, Μην Ανέχεσαι. Μπράβο της κέρδισε το θαυμασμό και το σεβασμό μας για άλλη μια φορά.

Νιώθουμε οργή γιατί  άνθρωποι σε θέση ισχύος τραυματίζουν συνανθρώπους μας .

Νιώθουμε θλίψη για ανακοινώσεις διπλωματικές  που προσπαθούν να μη «σπάσουν αυγά»,  ενώ το φαινόμενο αυτό επικρέμεται ως Δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια τα δικά μας, των παιδιών μας … όλων μας.

Νιώθουμε ντροπή, γιατί συμβαίνουν γύρω μας και δεν τα προλαμβάνουμε.

Απέραντη ντροπή και θλίψη και οργή για σχόλια και αναρτήσεις που αντί να καταδικάζουν απερίφραστα και χωρίς υποσημειώσεις τους θύτες αυτών των πράξεων, τολμούν να στηλιτεύουν τον τρόπο διαχείρισης από το θύμα.

Γνωρίζουμε πως θεωρείται σισύφειος αγώνας η εξάλειψη του φαινομένου, αλλά είναι υποχρέωσή μας να τον δώσουμε τουλάχιστον για τον περιορισμό του και να πανηγυρίσουμε κάθε νίκη μας.  Ίσως άλλωστε να είναι και ο σημαντικότερος αγώνας που θα κληθούμε να διαχειριστούμε.

 

Σ.Ε.Π.Υ.

Φώτο: Χρ.Ζωίδης