Τηλεδιάσκεψη Δ.Σ. ΣΕΠΥ με γ.γ.Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά

Τηλεδιάσκεψη με τον Γ.Γ. Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά πραγματοποίησε σήμερα 27/04/2021 ο Συνδέσμος Ελλήνων Προπονητών Υδατοσφαίρισης.

Σύσσωμο συμμετείχε το Δ.Σ. του ΣΕΠΥ όπου είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει αναλυτικά τις προτάσεις του για τον υπό σύνταξη Αθλητικό Νόμο που αφορα τους Προπονητές καθώς και να εκφράσει επιχειρηματολογώντας το αίτημα του  για την άμεση επανέναρξη των προπονήσεων για όλες τις ηλικιακές ομάδες με την χρήση των self tests.

Επιπρόσθετα ο ΣΕΠΥ στην κατεύθυνση προάσπισης των δικαιωμάτων και συμφερόντων των συναδέλφων και μελών του, πρότεινε πειθαρχικό έλεγχο προς τα σωματεία που έχουν οφειλές προς προπονητές καθώς τη μη δυνατότητα σύναψης συνεργασίας με νέο προπονητή, οταν υπάρχουν εκκρεμότητες προς προηγούμενους.

Στο θέμα της κατηγοριοποίησης των προπονητών ο ΣΕΠΥ  πρότεινε την εφαρμογή τους κατόπιν διεξαγωγής των ανάλογων Σχολών Προπονητών Υδατοσφαίρισης, δίνοντας το δικαίωμα και δυνατότητα στους προπονητές να εξελιχθούν μέσω της ανάλογης επιστημονικής επιμόρφωσης και προπονητικής εμπειρίας.

Στο πλάισιο του Αθλητικού Νόμου, προτάθηκε επίσης απο τον ΣΕΠΥ, η εκπροσώπηση μέλους στο Δ.Σ. της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος γιά κάθε άθλημα ξεχωριστά απο το ανάλογο φορέα προπονητών του οικείου αθλήματος. Επίσης η έκδοση των ταυτοτήτων προπονητών να εκδίδεται σε ετήσια βάση, ομοίως απο τον σύνδεσμο των προπονητών.

Τέλος ο ΣΕΠΥ πρότεινε ως προυπόθεση για την άδεια άσκησης επαγγέλματος προπονητή υδατοσφαίρισης, την εκπαίδευση σε Πρώτες Βοήθειες και Ναυαγοσωστική.

Ευχαριστούμε θερμά τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρώτα για την άμεση ανταπόκρισή του, στην πρόσκληση μας και ανανεώνουμε σύντομα το ραντεβού για νέα συνάντηση στο μέλλον.