Εκπαίδευση Διάσωσης και Πρώτων Βοηθειών για τα μέλη του ΣΕΠΥ

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Υδατοσφαίρισης και η Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος ανακοινώνουν την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών webinars για προπονητές υδατοσφαίρισης, με γνώσεις διάσωσης, πρώτης βοήθειας, αθλητικής ναυαγοσωστικής.

Ο σεμιναριακός κύκλος θα καλύψει σε 9 συνεδρίες την παρακάτω θεματολογία:

  1. Σεμινάριο – Μοντέλα και Θεωρίες Διάσωσης (1 συνεδρία)
  2. Σεμινάριο – Πνιγμός: Πρόληψη – Διάσωση – Φροντίδα (1 συνεδρία)
  3. Σεμινάριο Πρώτης Βοήθειας (1 συνεδρία)
  4. Σεμινάριο Κριτή Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Πισίνας (1.5 συνεδρία)
  5. Σεμινάριο Επιμόρφωσης Πτυχιούχων ΣΕΦΑΑ/ΓΓΑ Αγωνισμάτων Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Πισίνας (1.5 συνεδρία)
  6. Σεμινάριο Κριτή Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Θαλάσσης (1.5 συνεδρία)
  7. Σεμινάριο Επιμόρφωσης Πτυχιούχων ΣΕΦΑΑ/ΓΓΑ Αγωνισμάτων Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Θαλάσσης (1.5 συνεδρία)

Χάρη στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας των δύο φορέων, οι προπονητές – μέλη του ΣΕΠΥ έχουν την δυνατότητα λήψης 7 δωρεάν βεβαιώσεων επιτυχούς παρακολούθησης, εάν αποκτήσουν (επίσης δωρεάν) ιδιότητα Φυσικού Αρωγού Μέλους της ΕΑΝΕ εδώ. Η επιμόρφωση παρέχεται στο πλαίσιο του project “Safe Greece” που εκπονεί η ΕΑΝΕ με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation.

Εισηγητής των σεμιναρίων είναι ο Δρ. Στάθης Αβραμίδης, που υπηρετεί τον υγρό στίβο και τη διάσωση ως αθλητής υδατοσφαίρισης, αθλοσώστης, ναυαγοσώστης, προπονητής, εκπαιδευτής, διοργανωτής εκδηλώσεων, σκηνοθέτης, πανεπιστημιακός δάσκαλος, ερευνητής και συγγραφέας. Είναι ο «πατέρας» της αθλητικής ναυαγοσωστικής στην Ελλάδα, Πρόεδρος της ΕΑΝΕ, Δάσκαλος Εφαρμοσμένης και Αθλητικής Ναυαγοσωστικής στην ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ και Στέλεχος του ΕΟΔΥ. Έχει τιμηθεί 2 φορές από το International Swimming Hall of Fame και 4 φορές από την Κοινοπολιτεία Διάσωσης της Βασίλισσας Ελισάβετ για την παγκόσμια συνεισφορά του στην διάσωση.

Οι ημερομηνίες των σεμιναρίων θα ανακοινωθούν προσεχώς.